WordPress updaten

WordPress moet regelmatig bijgewerkt worden. Dit omdat er beveiligingsupdates uitkomen of omdat er nieuwe functionaliteit uitkomt. Regelmatig komen er nieuwe updates uit voor WordPress, WordPress themes en WordPress plugins.

Welke WordPress onderdelen moet geüpdate worden?

WordPress wordt geroemd om zijn makkelijke manier om een update uit te voeren. Via het WordPress dashboard kun je verschillende updates uitvoeren. De drie WordPress onderdelen die geüpdate moeten worden zijn:

  • WordPress zelf
  • WordPress themes
  • WordPress plugins

Hoe vaak dit moet gebeuren is niet van te voren te zeggen. Updates komen uit als er sprake is van een veiligheidslek dat gedicht moet worden of als er nieuwe functionaliteit uit is. De updates worden altijd via het WordPress dashboard aangekondigd. Je ziet een rood cirkeltje staan met een cijfertje er in wat aangeeft dat er één of meerdere updates beschikbaar zijn.

Maak een backup voordat je een update uitvoert

Bij voorkeur maak je eerst een backup van je website voor je met het updaten begint. Soms kan het namelijk voorkomen dat een update niet goed gaat en het effect op je website heeft. Het is dan wel zo makkelijk als je dan een backup terug kan zetten.